Over ons

Androneda bestaat uit de volgende muzikanten:

Wouter Kuyper (trekzak, doedelzak)

Wouter Kuyper

Wouter maakte op zijn 10e tijdens een festival in Gooik kennis met volkmuziek en balfolk dansen. Op zijn 11e begon hij met doedelzak spelen en op zijn 15e kwam daar trekzak bij. Zijn eerste bandje begon hij op zijn 17e. Wouter studeerde biogeologie, maar is inmiddels full-time met muziek bezig. Hij geeft les en treedt solo of in verschillende bands en muziekgroepen op; naast Androneda ook in o.a. Wouter en de Draak, BmB en Goet ende Fyn.

Zie ook Wouter’s persoonlijke website: https://www.wouterkuyper.nl/

Patricia Swart (saxofoon)

Patricia Swart

Patricia is een bevlogen saxofoniste die haar muzikale carrière begon als 7-jarige op blokfluit, die ze die al snel verruilde voor een saxofoon. Sindsdien heeft ze in vele orkesten gespeeld, zoals het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest en Studenten Harmonieorkest Twente. Toen ze ontdekte dat er een hogere school voor muziek bestond stond de keuze vast: ze ging naar het conservatorium. In 2012 begon ze aan het ArtEZ conservatorium in Enschede bij Johan van der Linden; in juni 2016 studeerde ze af van het ArtEZ conservatorium in Zwolle – met nog een uitwisseling in Zaragoza, Spanje, bij Mariano García tussendoor. Nu is ze vooral bezig met lesgeven en speelt ze, naast Androneda, in het Gelders Fanfare Orkest en de skaband The Approachers, en probeert ze bovendien haar eigen stijl te vinden als (balfolk)solist.

Zie ook Patricia’s persoonlijke website: http://www.swartematerie.nl

Lenny de Rooy (doedelzak, zang)

Lenny de Rooy

Op jonge leeftijd zag Lenny andere kinderen viool spelen en besloot ze dat ze dit ook wilde gaan doen. Op haar 7e kreeg ze daadwerkelijk haar eerste viool en volgden vele jaren van klassiek vioolles. Daarnaast zong ze tijdens haar tienerjaren in het showkoor van haar middelbare school. Na een kort uitstapje naar Ierse fiddlemuziek, verruilde ze in 2007 de viool voor een doedelzak. Haar eerste muziekgroep was duo Tweedledum & Tweedledee, waarmee ze optrad op middeleeuwse en fantasyfestivals. Naast Androneda speelt ze momenteel ook in middeleeuwse muziekgroep De Soete Inval.

Zie ook Lenny’s persoonlijke website: https://www.millennyum.nl